Advarsel

Publisert: 14. mars 2001 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Følgende eksempel på advarsel er utformet med tanke på at arbeidsgiver har konfrontert arbeidstaker med misligholdet, enten i møte eller gjennom annen personlig samtale.

En slik samtale har til hensikt at arbeidstaker skal få muligheten til å forklare seg før advarsel tildeles, og sikrer at arbeidsgiver behandler saken på forsvarlig måte, hvilket domstolene legger stor vekt på ved vurderingen av gyldigheten av oppsigelse/avskjed.

En advarsel har i seg selv ingen rettsvirkninger, men vil kunne gi et bedre grunnlag for en oppsigelse eller avskjed på et senere tidspunkt.

 

Advokatfirmaet Selmer DA har utformet utkast til noen sentrale arbeidsrettslige dokumenter for Ukeavisen Ledelse. Vi gjør særskilt oppmerksom på ved bruken av disse dokumenter at dokumentene er utformet i standardisert form og er utarbeidet ut i fra et veiledningsformål. Arbeidsrettslige forhold er individuelle og krever derfor en konkret rettslig vurdering. Dokumentene må også tilpasses det konkrete formål. Advokatfirmaet Selmer DA påtar seg således ikke ansvar, hverken direkte eller indirekte, for bruken av de nevnte dokumenter.

Advarsel, Word-format

Saken fortsetter under annonsen