Annonse

BMW overrasket i firmabilkåringen

Den første overraskelsen kommer i småbilklassen. Toyota Yaris vant, i år som i fjor, og Volkswagen Polo tok en programmessig andreplass. Men så kommer overraskelsene. Mini kaprer tredjeplassen foran Rover Mini. Den siste er forlengelsen av den populære Morris Mini som herjet rundt som billigbil for noen tiår siden. Rover Mini har nå gått ut av produksjon, så ved neste firmabilkåring forsvinner denne navneforvirringen. BMW eide en stund Rover, men kvittet seg med fabrikken igjen. BMW valgte imidlertid å beholde navnet «Mini», på en helt ny bil, som egentlig ikke kan ses på som en forlengelse av Morris Mini, selv om slektskapet er der.

Den største overraskelsen er Think, som kaprer en sjetteplass. I fjor var det nesten ingen som ga sin stemme til denne bilen, som blir lansert som en bil til forbedring av miljøet.

I kompaktklassen har vi merket oss at Volkswagens satsing på New Beetle ikke har slått igjennom hos folks firmabildrømmer. Bilen havner langt nede på listene. Derimot står Golfen fjellstøtt på førsteplassen. Den nye Audi A4, som kom i år, har ikke klart å forsvare sine forgjengers topplassering i mellomklassen. Den er forbigått av BMW 3 med noen få stemmer.

ØNSKEBILER

Kåringen av årets firmabiler viser at det er forskjell på hva folk kjøper når de må betale for egen regning og hva de ønsker seg når bedriften skal betale. Mondeo har i hele tiden knivet med Passat på bestselgerlistene. I denne kåringen når ingen av dem helt opp i sin klasse.

De to bilene som har fått flest stemmer, og mest suveren topplassering, finner vi i de dyre klassene. Audi A6 er klar vinner i storbilklassen. I klassen for terrengbiler troner BMWs nye X5 suverent i teten. Tidligere har Jeep og Range Rover virket uovervinnelige. Nå er de satt på plass av flere bilmerker, med BMW i spissen. I flerbruksklassen tok Chrysler Voyager tilbake pokalen som Mercedes V-klasse lånte i fjor. Denne Mercedes-klassen er ikke med i år fordi vi har gått over til den klasseinndeling som Opplysningsrådet for Veitrafikken har definert. Derfor faller Mercedes Vito ut. Mercedes gjør det i det hele tatt ikke særlig bra i denne avstemningen. Unntaket er terrengbilklassen, der det tyske bilmerket tar andre plass.

Annonse
Annonse