Annonse

Firmabil: Årets overraskelse

Han styrer butikken mens administrerende direktør er på langtur.

Johannessen hevder at bilen har fått kjempeaksept i markedet.

- Det er en knallbil, skryter han.

Johannessen forklarer at kjøretøyet som vant terrengbilklassen med soleklar margin skiller seg fra de jeeplignende bilene ved at den ikke først og fremst er laget som terrengbil, men som bil for dårlig vei. Fabrikken har lagt vekt på å beholde limousinens komfort på veien med firehjulstrekkerens fremkommelighet på dårlig vei. Du må bla opp over 700.000 kroner for å få den billigste utgaven av vidunderet. Minste motorstørrelse er 3 liter. Største er 4,4 liter bensin. En 4,6 liter er på vei.

BMW brøt også Audis seiersrekke i mellomklassen. Folk som kjøper BMW har naturlig nok god økonomi, men mange av dem er også svært interessert i bil, ifølge Johannessen. Derfor er det forholdsmessig færre kvinner som velger dette merket. BMW hevder at de gjennom compact-utgaven i BMW 3-serien har fått en modell som fenger hos damene.

- Hvorfor tror du BMW har disse to klasseseierene?

- Når vi har vunnet, er det fordi den er best. Våre kunder velger BMW fordi de har innsikt i hva som ligger i bilen utover det som er synlig. De ser ikke bare på utseende og pris. De ser på totalen, kjøreegenskaper og teknisk løsninger.

- Hva med BMWs image som en sportslig bil?

- Imagen er også med i vurderingen.

- Folk ønsker seg BMW, men det er ikke så mange som kjøper bilen.

- Jeg ser poenget ditt. BMWs markedsandel ligger på 2,5 - 3 prosent.

- Den koster mer enn den smaker?

- De får en bra bil tilbake for pengene, sier Johannessen, som forteller at Mercedes og Audi er hovedkonkurrentene.

Annonse
Annonse