God på vinteren

Publisert: 26. november 2002 kl 14.43
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.28

God på vinteren
- Den krabber opp glatte bakker. Jeg sitter høyt og har god oversikt og bilen har komfortable seter og pent interiør, legger hun til. For Anne-Britt og Niels som blant annet ofte reiser til en hytte på Geilo var vinteregenskapene og god plass til barn og skiutstyr viktig.

De to hadde VW Passat tidligere og legger ikke skjul på at servicen til forhandleren var lite tilfredsstillende.

- Hos Nissan-forhandleren er alle veldig hyggelige og hjelpsomme, sier de.

Før de bestemte seg for å kjøpe bilen sjekket Niels forskjellige biltester og fant ut at X-Trail var en av de beste bilene i sin klasse. De vurderte også Honda CR-V, men ingen av dem likte reservehjulet på bakdøren.

De to mener at X-Trail ga dem mye bil for pengene og en bil som virker sikker og trygg. Skulle de drømme om en annen bil er de enige om at Mercedes M-klasse er førstevalget.

Nissan opplyser at den mest solgte X-Trail varianten har 2,0 liter motor med 140 hk og utstyrspakken som kalles Sport. Dieselalternativet med samme utstyr kommer på 355 000 kroner. 40 prosent av de X-Trailene som selges har diesel. X-Trail har et noe mer avansert firehjulstrekk system enn Honda som gjør at føreren kan velge mellom tohjulstrekk, automatiske firehjulstrekk eller permanent firehjulstrekk.

Nissan X-Trail Sport: Kr. 324 800

Saken fortsetter under annonsen