Annonse

Status: Reisebyrå for den selektive

Oslofilialen åpnet i begynnelsen av februar, etter en navnedyst i byretten med Select Tours, som altså er et helt annet reisebyrå. Bare fire og fem stjernes hoteller finnes i det svenske byråets katalog over 300 hoteller, der hvor sånt er å oppdrive i de 63 landene byrået opererer i. Mangler stjernene, som ofte er tilfellet i Afrika, skal det være områdets beste hotell Graf tilbyr.

Hun solgte sitt tradisjonelle reisebyrå i 1992 for å starte Select Travel.

- I have the simplest of taste - I only want the best, sier Graf med lånte ord fra Oscar Wilde.

Målgruppen er personer som vil ha behandling utover det vanlige.

DET UKJENTE HOTELL

Graf hevder at gjenbesøket av kunder er 50 prosent. Det skulle borge for at kundene er fornøyde. Hvis du er blant dem som har penger og skyr pressen, kan du ta en tur over Atlanteren til Mexicos stillehavskyst og Hotelito Desconocido, det ukjente hotell. Der har den italienske eieren sørget for ultimat luksus uten elektrisitet og garantert økologisk mat. Du ser lunsjen tippar korn og nippar strå på tunet utenfor hotellet. Stedet er ikke oppdaget av det internasjonale jetsettet ennå, men er blitt et hide of way for eliten i trendstaten California.

- Garantert luksus, sier Graf om hotellet med priser fra 3.800 kroner. Men det er luksusen på Mauritius som er mest populært hos kundene, som hittil har vært svensker og finner. Byråeieren kan fortelle at fiffen i Stockholm nå har begynt å få øynene opp for Vietnam. Du trenger ikke lenger reise på traurige gruppeturer for å følge deg sikker i dette landet, som er satt på så mange prøvelser. Du får en personlig guide som møter deg når du lander på flyplassen, og som følger deg til du letter igjen. Og guiden koster ikke mye, hvis vi skal tro Graf. Asia har stigende popularitet for luksusreisende. Og Afrika er på vei med sine luksuscampuser.

KOM MED ØNSKENE

Kanskje du vil boltre deg jorden rundt i luksus? En stor del av Grafs kunder får hjelp til det. Kom ellers med dine sære ønsker. Byens beste golfbane, teaterbillett, bæsjepotte til toåringen på rommet, jungeltrack og verdens mest eksotiske togreise, The Eastern and Oriental Express mellom Singapore og Bangkok, så ordner hun det for deg på vanlig reisebyråprovisjon-maner. Det koster deg med andre ord ikke noe ekstra å være kravstor.

- Vi ordner alt for kundene, lover Graf.

Hun sier at de er dyktige til å forhandle, og oppnår gode rabatter av hoteller og flyselskaper. Derfor tilbyr hun kundene bedre priser enn de ville oppnådd hvis de hadde ringt hotellet selv. Selskapet sier selv at det har de hotteste kjærlighetsdestinasjonene, de beste golfstedene, de beste SPA-hotellene, dykkesteder i verdensklasse, barneparadiser og eksklusive villaer. Ikke ubeskjedent, og utsagnene får stå for selskapets regning, selv om det ikke er tvil om at det er klasse over hotellene.

SUKSESSKRITERIER

- Vi startet da svensk økonomi lå nede og luksus var ute. Vi ble en suksess, sier Graf, og presenterer en liste med grunner til at hun har lyktes. Value for money, stor kredittverdighet, diskresjon, personlig service, ser trender - for å nevne noe fra skrytelisten. Hotellene er små og mellomstore fordi vi nordboere visstnok ikke er så glade i kjempekompleksene. Og kanskje viktigst; hun ble ved nisjen. Falt ikke for fristelsen til å bredde seg utover det eksklusive. Graf sier at hun alltid har spesialtilbud.

Som leseren sikkert har forstått, har kundene til Select Travel penger i banken, men Graf hevder at en stor del er personer med ordinær lønn, men som har spart. Hennes gjennomsnittsreisende bruker rundt 25.000 kroner, men med spenn fra 15.000 til 200.000. Den største kundegruppen er barnefamilier.

- Ikke la deg overraske over dette med barnefamilier, mange av topphotellene er barnevennlige, sier Graf.

Select Travel hadde 102 millioner svenske kroner i provisjoner og gebyrer i fjor. Enten kundene har mye eller lite penger, ønsker de å gjøre et godt kjøp. I disse dager frister Select Travel med 10 dagers tur til femstjerneren Shandrini på Mauritius og en Singapore-Bali tur med 11 overnattinger, begge til 15.000 kroner.

KundegruppeneFamilier:35 %
Par:20 %
Forretningsreisende:15 %
Bryllupsreiser:15 %
Grupper:10 %
Eventyrere:5 %

Annonse
Annonse