Annonse

Thailand deluxe

På denne turen bor du på hoteller med en luksus vi ikke har maken til i Norge, du rir på elefanter, drar på jungelturer, shopper, nyter eksotisk mat, ser noen underverker og bader.

Turen er på 16 dager (14 overnattinger). Du kan dra fra Gardermoen, Torp, Flesland eller Sola, og reiser med SAS, Thai Airways eller Lufthansa.

- En meget spennende kombinasjon, sier Lindgren.

Du starter med tre overnattinger i storbyen Bangkok og bor på luksushotellet Peninsula. Antall stjerner går til fem. Dette er bedre enn vanlige femstjerners. Når du kommer inn i ankomsthallen på flyplassen, blir du møtt av en person som bærer en plakat med navnet ditt på. Han kjører deg til hotellet. Denne personen vil være din guide under de tre dagene i Bangkok, og han kjører dere tilbake til flyplassen. Opplegget i storbyen inkluderer sightseeing til de steder man «må se», som kulturshowene i Rosegården, det flytende markedet, Grand Palace, den store buddhastatuen Emerald Buddha og en ettermiddagstur på kanalene. Luften er varm og fuktig.

ELEFANTRIDING

Neste stopp etter Bangkok er Chiang Mai, en times flytur nordover. Chiang Mai er en by på 1,5 millioner innbyggere. Byen, som er en vanlig base for utforskning av jungelen, er kjent for sitt nattmarked. Vit når du snuser inn krydderduft og hører uforståelig tungemål at dette markedet har spesialisert seg på fake. Og her må det prutes fra 30 til 50 prosent. Byen er berømt for treskjæring, møbler, sølvvarer og annet håndverk til gode priser, og det er ordentlige ting. De ordner med frakt til Norge.

Her er luften kjøligere og friskere enn i sør. På samme måte som i Bangkok blir familien mottatt av egen guide på flyplassen. Han kjører dere til hotellet Westin Chiang Mai, som holder god første klasse standard. En halv dags sightseeing er inkludert i prisen. De utflukter dere ellers måtte velge kommer i tillegg. Hotellet hjelper dere med å ordne utflukter. Og her er servicen noe helt annet enn norsk service. Det koster noen hundrelapper om dagen for en guide på jungelutflukt. Og ikke glem en tur på elefantryggen. Én mulighet er halvannen times elefantridning frem til et bestemmelsessted, og rafting tilbake. Vanligvis er vannet så rolig at rafting bare er bedagelig flyt på flåte, hvor man stikker innom noen stammesamfunn langs elvebredden. Byen er kjent for gode golfbaner.

BADEFERIE

Etter to dager, går ferden videre med bil eller minibuss til en liten landsby. Derfra med lange, smale trebåter (longtailbåter) oppover mudderbrun, kjølig elv til Chiang Rai (Kongens by). Byen var hovedstad i et rike før Thai-riket. Båtturen tar tre - fire timer, rammet inn i grønt og ukjente lyder fra trær og kratt. Dere nærmer dere Det gylne triangel, fryktet og forhatt i Vesten for sin opiumsdyrking. Turen er naturskjønn. Dere går i land på bryggen til hotell Dusit Island Resort. Dagen etter er det dagsutflukt med minibuss til Det gylne triangel med innlagt besøk hos fjellstammer. Mange innfødte er kledd i fargerike klær, rødt, sølv, svart, gult. I triangelet kan dere se alle tre landene, Laos, Burma og Thailand. Etter to netter i dette området, går flyet til en fire dagers badeferie på Koh Samui på Østkysten av Thailand. Her er luksushotellet Le Royal Meridien Baan Taling Ngam det faste holdepunktet.

GJØR OM OPPLEGGET

Lindgren understreker at hotellene i Thailand sliter med overkapasitet på denne tiden av året. Dere kan derfor være fleksible når det gjelder lengden på oppholdet. Det er alltid rom nok hvis dere vil bo lenger. Det finnes også et utall andre stier å velge enn dem vi har merket opp. Velge nye løyper underveis. Det er avslappende å ta Eastern Oriental Express mellom Bangkok og Singapore. Den påstås å være verdens vakreste togtur. Det er de sikkert ikke enige i ved Flåmsbanen, men det får så være. Lindgren sier at det er trygt å ferdes i Thailand. Med privat guide i tillegg, skulle dere være i trygge hender.

Vi føyer til at enhver reise har en risiko, enten du er på påsketur i Norge eller på sommerferie i Det fjerne østen.

Priser
1. Fly t/r Bangkok + tre døgn i Bangkok og sightseeing: 9350 per voksen
2. Fly og opphold i Chiang Mai:1145
3. Tur til Ciang Rai, med opphold og utflukt: 1710
4. Badeferie: 6920
Sum: 19.125 kroner per person.

Regn omtrent halv pris for barn under 12 år. En familie på to voksne og to barn må ut med 57 400 kroner. Hvis dere velger billigere hoteller, kan familien spare over 10.000 kroner. Ytterligere tusener kan spares på å flytte fra Koh Samui til Phuket. Her er det lavsesong i juli, og mange av hotellene operer med inntil fire gratisnetter. Men da gjelder det å være tidlig ute.

Annonse
Annonse