Annonse

5 selvtillitstips

Mental trener og forfatter av boken «Självbildsboken - hitta din kraft», Eva Johansson, vet hvordan du kan styrke din egen selvtillit. Dette er ifølge expressen.se noen av hennes tips:

1. Vær din egen heiagjeng

Sier du til deg selv at du er en idiot eller verdiløs? Ikke gjør det, det gjør at du kjenner deg dårlig. Forsøk i stedet å snakke oppmuntrende med deg selv. Si til deg selv at du har gjort noe bra og at du kommer til å fikse ting, da vil du lykkes bedre.

2. Ikke ta alt så alvorlig

Skal du bli virkelig flink til noe, kreves det trening. Tenk på det istedenfor å føle deg mislykket når noe ikke går som du har tenkt. Selvtilliten din styrkes når du våger å ta nye utfordringer, og fikser dem.

3. Endre holdningene du har til deg selv

Se nærmere på den oppfatningen du har av egne styrker og svakheter. Stemmer de? Se på det du er flink til og gjør ditt for å utvikle deg, istedenfor å fokusere på sånne ting du tror du ikke klarer.

4. Våg å prøve noe nytt

Du kan mer enn du tror. Bestem deg for å prøve noe du kjenner motstand overfor. Ta den telefonsamtalen du gruer deg til. I etterkant er det som regel det man ikke gjorde man angrer på, ikke det man gjorde.

5. Omgi deg med positive personer

Pass på at du ikke bare omgås mennesker med negative holdninger. De har stor innvirkning på deg. Hvis du omgås positive mennesker vil du lettere vise deg fra din beste side.

Annonse
Annonse