Annonse
138322465_small.jpg

Kaffekoppen sladrer

En tysk sosiolog har kastet sitt analytiske blikk kaffekoppene rundt om på arbeidsplassene, og hevder at valget av kaffekopp kan fortelle temmelig mye om hvem du er.

Står det navnet ditt på kaffekoppen, er du ifølge Bernd Vonhoff en dårlig lagspiller: Dette er koppen min, og den vil jeg ikke dele med noen. Skulle du ha bilde av familien på koppen, betyr det at familien er viktigere enn jobben. Sistnevnte skal imidlertid ikke arbeidsgiver bekymre seg over, sier Vonhoff til bild.de. Den ansatte vil nemlig være innstilt på å gjøre en god jobb, nettopp for å kunne passe på familien.

Er det favorittlagets logo som preger koppen, skal du etter sigende sitte inne med en «vi»-følelse som gjelder så vel klubben din, som arbeidskollegene dine. Antagelig er du både behagelig og lett å samarbeide med.

Tviholder du derimot på et krus med logo fra utdannelsesstedet ditt, skal det være et tegn på at du er på vakt for kritikk fra kolleger eller sjefer. Signalet er: «Se, då dårlig kan jeg ikke være. Jeg har god utdannelse.»

Til og med pappbegeret har fått plass i Vonhoffs uvitenskaplige betraktninger, forteller epn.dk. Pappbegeret skal være et uttrykk for at du har det fryktelig travelt. Du har overhodet ikke tid til å lage kaffen din selv.

Annonse
Annonse