Åpen søknad gull verdt

Publisert: 22. september 2009 kl 11.03
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

For meg er det et paradoks når jeg hører bedriftsledere sukke over at det er så vanskelig å få tak i folk, eller at de klager over den elendig oppdaterte CV-databasen de kjøpte dyrt hos jobbrekrutteringsfirmaet.

De samme bedriftslederne kunne enkelt bygd opp sin egen lille oversikt over relevante kandidater gratis - ved å bruke mulighetene som ligger på deres egen hjemmeside.

De fleste bedrifter i dag annonserer sine ledige stillinger på egen hjemmeside. Men i perioder hvor det ikke er noe ledig i bedriften, er beskjeden som oftest denne: «Vi har for tiden ingen ledige stillinger.»

Dermed tar ikke bedriftens ledelse hensyn til at det kanskje oppstår et behov for ansettelser allerede i morgen. Ledelsen får aldri vite at den potensielle medarbeideren var interessert, og de må begynne en lang prosess for å finne egnede kandidater.

Den kompetente kandidaten som kanskje var inne og kikket nysgjerrig på bedriftens hjemmeside i går, ble avvist og måtte klikke videre med uforrettet sak. Her var det jo ingenting av interesse.

Hemmeligheten.

Hemmeligheten ligger i å bruke «åpne søknader», eller «uoppfordrede søknader». Legemiddelfirmaet AstraZeneca, med sine rundt 200 ansatte, er i så måte et lysende eksempel på hvordan det kan gjøres. Her blir besøkende på nettstedet aktivt oppfordret til å sende inn en «uoppfordret» søknad - noe bedriften har gjort med stort hell de siste årene.

Saken fortsetter under annonsen

- Vi får veldig godt kvalifiserte søkere gjennom denne kanalen, forteller kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy i AstraZeneca.

Det er spesielt til stillinger som legemiddelkonsulenter og klinisk forskningskoordinatorer at interesserte søkere bruker oppfordringen på nettet til å sende inn uoppfordrede søknader.

Bedre søknader.

Søknadene som kommer inn denne veien blir tatt vare på til behovet for å rekruttere oppstår. Dermed kan firmaet ta tak i aktuelle kandidater og holde en dialog med dem til stillingen skal besettes.

- Det viser seg at vi får mer målrettede søknader gjennom løsningen på nettet, enn når vi søker gjennom annonsering i aviser, sier Strøm Arnøy.

Årsaken er blant annet at AstraZeneca på sin stilling ledig-side beskriver detaljert hvilke kvalifikasjoner som ønskes.