Annonse
siv_jensen.jpg
Siv Jensen

Arvingen

I vår serie "Toppsjefen" får Siv Jensen 67,5 poeng av 100 mulige. Hun er energisk, arbeidsom og nyter stor respekt i partiet. Samtidig mangler hun evnen til å virke samlende på andre enn menigheten. Hun er den ubestridte dronningen av Fremskrittspartiet, men Siv Jensen er milevis fra å bli vår neste landsmoder.

Det siste til tross for at flere og flere har begynt å sammenligne Siv Jensen med Gro Harlem Brundtland. Temperamentet, faktene, hårfrisyren og den suverene stillingen i eget parti blir trukket fram. Velgergrunnlaget for Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er jo også langt på vei det samme. Begge frir febrilsk til «folk flest», og Carl I. Hagen forteller fortsatt med stolthet om hvordan han bygde partiet sitt med Einar Gerhardsens bok «Tillitsmannen» som manual. Og hva Gro og Siv angår, så mener noen at de to til og med ser like ut når de går over et gulv.

Les også Magne Lerøs leder: Siv svakere enn Jens som sjef

– Gro var nok mer firkantet i omgangsformen, jeg tror Siv er mykere enn hva Gro var. En annen forskjell er nok at Gro var skarpere også i hodet, jeg kan vel knapt tenke meg noen som slo henne der. Siv på sin side utviser mer sosial klokskap, mener vår kilde, som til daglig underviser i ledelse ved en høyere utdanningsinstitusjon.

– Jeg tror Siv vil kunne blitt en utmerket statsminister, på samme måte som jeg synes Jens Stoltenberg har blitt en utmerket statsminister. Politisk tror jeg heller ikke kursendringen ville blitt så stor som mange frykter. Den politiske stabiliteten, som er en stor styrke for Norge, ville nok blitt videreført også under en regjering Jensen, tror han.

Arbeidsmoral

Når Siv Jensen blir bedt om å fortelle om sin oppvekst og bakgrunn, tar det ikke mange setningene før vi får høre hvor preget hun er av å ha vokst opp med foreldre som var selvstendige næringsdrivende.

– Det formet tankesettet mitt, sier hun i et intervju med Ukeavisen Ledelse.

– Jeg lærte at lite eller ingen ting kommer av seg selv. Du må stå på og jobbe hardt for at noe virkelig skal bli bra. Mamma var nådeløs. Var du ikke ordentlig syk, hadde du bare å stå opp. De verdiene har jeg fremdeles. Jeg er aldri borte fra jobb, da skal jeg være dausjuk.

Av de 18 nestlederne Carl I. Hagen forbrukte i løpet av sin karriere i partiet er kanskje Siv den som lignet ham selv mest, blir det påpekt.

– Etter min mening er den største forskjellen at hun ikke har Hagens personlige følelsesmessige bagasje, påpeker en statsviter.

– Han glemte aldri en urett, og det preget hans forhold til en god del mennesker i politikken. Siv vil ha lettere for å komme i kontakt med folk som Carl skjøv fra seg.

– Hun er dessuten mer sosial, og har venner der hvor Carl bare hadde Eli, fremhever en partikollega.

– Carl mente så mange ganger at han var stukket i ryggen, at han nærmest kunne opptre paranoid. Men for all del, Siv kan være like tøff som ham vår hun vil. Hun er, som det heter for tiden, ingen pusekatt.


Toppsjefen
Annonse

Toppsjefen
Annonse