Importhjelp

Publisert: 13. november 2009 kl 11.19
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Gjennom Molde-firmaet Innovasjon Invest AS lanserte han nylig tjenesten norskimport.no, som skal være et hjelpemiddel for dem som importerer fra Kina.

Tjenesten skal bidra til at du kan søke etter det du ønsker, og på den måten unngå fordyrende mellomledd. Daglig leder i Innovasjon Invest, Sindre Pedersen, sier at hvem som helst kan bruke tjenesten.

- Vi har lagt opp til at både privatpersoner og firma skal ha mulighet til å bli medlemmer. Dette passer minst like godt for privatpersoner som ønsker å prøve seg innen import, kanskje med en enkel nettbutikk og litt småsalg her og der, til større firma som allerede driver med import og som i dag betaler titusener av kroner til agenter, sier Pedersen.

Han legger til at denne tjenesten kutter fordyrende mellomledd.

- Tjenesten bidrar til at man enkelt kan søke etter akkurat det man ønsker. Man skriver for eksempel plasma i søkefeltet, så vil TV-fabrikkene vi anbefaler komme opp. Vi utvider med nye fabrikker og produkter hele tiden, så jeg tror alle skal finne noe interessant her. Har vi det ikke, så skaffer vi det, sier Molde-gründeren.

Vil konkurrere mot de store

Kina har i en årrekke økt kraftig som industrinasjon. Produksjonen økes og prisene er lave grunnet flere forhold, men hittil har de fleste handlet igjennom de større kjedene som opererer i Norge. Dette vil nå kunne endre seg ifølge Pedersen:

Saken fortsetter under annonsen

- Jeg tror nok ikke Elkjøp og Expert vil slite som en følge av økt import blant mindre bedrifter, men det er klart terskelen for import er mye lavere nå enn før, og de kan nok merke det. For en rimelig pris kan man finne rett fabrikk, alle fabrikkene vi samarbeider med har personell som snakker engelsk, og frakten er både rimelig og relativt rask, sier han.

Pedersen tror på bredere importvirksomhet som følge av tjenesten norskimport.no.

- Mange vil se mulighetene i å starte egen nettbutikk eller å gå sammen med venner og kjente for å importere. Dette gir også en fin mulighet for dem som allerede driver egen virksomhet til også å kunne drive med import. De som allerede driver med import, og som bruker store summer til agenter i dag, vil kunne spare mye penger på å finne fabrikker de selv kan handle med, sier han.