Annonse

Satser på kvinnelige gründere

Innovasjon Norge, SIVA og Forskningsrådet har laget filmene, som viser suksesshistorier til kvinnelige gründere.

Arrangementet var en markering av at Innovasjon Norge, SIVA og Forskningsrådet nå lanserer en satsing som følger opp regjeringens mål i Handlingsplan for meir entreprenørskap blant kvinner. Det overordnede målet er at 40 prosent av alle nye entreprenører skal være kvinner.

─ Før jeg startet opp var det mange som sa "Du kan like godt gi opp. Du er kvinne, har minoritetsbakgrunn og du ønsker å komme inn i dagligvarebransjen der de store aktørene regjerer." Men jeg har aldri tatt et nei for et nei, sier Sarita Sehjpal, grunnlegger og daglig leder i ferdigmatleverandøren Taste of India.

Per i dag er de fleste gründere menn. Filmene som er laget om 16 kvinner fra hele landet skal inspirere flere kvinner til å ta steget ut og bli entreprenører.

─ Vi har hatt både oppturer og nedturer, men alt i alt angrer jeg absolutt ikke, sier Karianne Pran. Hun har etablert og er daglig leder for fiberoptikkselskapet Light Structures. Firmaet har etablert seg som verdensledende på måling av belastning i store lasteskip. På lanseringen vises filmene der gründerne bak Light Structures og Taste of India forteller om sine veier til suksess i to vidt forskjellige bransjer.

Arrangementet ble kringkastet over internett på www.entreprenorskap.tv. Her kan du også se og laste ned alle filmene om de 16 kvinnelige entreprenørene.

Annonse
Annonse