Annonse
138424840_istoc.jpg

Tips om prosjektledelse

Nettstedet bnet.com har plukket ut noen prosjektledere de mener holder verdensklasse og bedt dem komme med noen tips. Her er en smakebit fra innspillene de fikk:

Det perfekte er en deadlines fiende
Bill Wallace, gruppeleder for GMs Volt batteri, forteller at de jobbet tett opp mot leverandørene sine da de skulle lage nytt design på Chevy Volt-batteriet. De mente det ikke var mulig å bli ferdige med en redesign på tre måneder, men det ble likevel bestemt at dette var fristen. Hvordan gjør du det? Ifølge Wallace jobber du selvfølgelig mye, men du må også senke forventningene noe. Det er bedre å levere 95 prosent i tide enn 100 prosent og være for sen. Hvis du blir for sen, skjer det ingenting: Batteriet er ikke i bilen og du lærer ingenting. Resultatet i dette prosjektet var at de leverte i tide; 98 prosent komplett.

Vit hvem kunden er
Lisa Watts, Nokias leder for «corporate business developement» minner om at du aldri må glemme hvem kunden er. Tenk på kunden som en virkelig person - dét er nøkkelen til å skape det beste produktet, samtidig som du motiverer teamet ditt. I 2008 laget de en mobilplattform med GPS som ga brukerne oppdatert trafikkinfo der og da. I utviklingsfasen tenkte Watts på en venninne som hadde en 25-minutters kjøretur på jobb ved lite trafikk, men som brukte en time hvis det var kø. Watts spurte seg selv: Hva slags informasjon vil hun trenge for å ta bedre valg? Neste steg er å la brukere teste på et tidlig tidspunkt, slik at de tidlig kan fortelle deg om de skjønner hva knappene skal brukes til.
Annonse
Annonse