simen_lieungh_f.jpg

Aker-topp gir seg på dagen

Publisert: 17. juni 2010 kl 09.14
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Han vil ikke fortelle hvorfor han forlater selskapet etter 22 år.

Selskapet opplyser at finansdirektør Leif H. Borge vil fungere som daglig leder fram til en etterfølger til Lieungh er på plass. Lieungh fratrer etter avtale med styret i selskapet.

– Jeg ber om respekt for at jeg ikke går nærmere inn på årsaken til min avgang. Dette er en sak mellom styret og meg og en gjensidig erkjennelse som har utviklet seg over tid, snarere enn enkeltforhold knyttet til selskapets drift eller prosjekter sier Lieungh.

Etter at nyheten ble kjent sank aksjekursen med nesten 5 prosent.

Lieungh har arbeidet i Aker Solutions i 22 år, og gått gradene fra sivilingeniør til konsernsjef. At han trekker seg nå, kommer overraskende på de fleste som følger selskapet.

Gode resultater

– Det er mange som er overrasket både utenfor selskapet og internt. Og det er nå en gang sånn det er, og det vi må konsentrere oss om nå er å få til en god overlevering fra Simen til oss som skal ta konsernet videre, sier informasjonsavdelingens leder Geir Arne Drangeid til DN.no.

Saken fortsetter under annonsen

Selskapet har levert gode resultater under Lieungh, men tapt noen prestisjefylte kontrakter. – Jeg tror ikke Lieungh kan klandres av noen for at de har tapt kontraktene på Goliat og den siste til Petrobas. Det skyldes et utfordrende marked, og at Aker Solutions til dels ligger i den høye enden av kostnadskurven, sier analytiker Pål Dahl i First Securities til DN.no.

– Leit

– Jeg synes det er leit at jeg ikke blir med videre, men ser fram til å følge resultatene av det vi har startet, selv om det nå blir fra utsiden, sier han.

Øystein Eriksen mener at selskapet har utviklet seg positivt under Lieunghs ledelse. – Til tross for enkelte utfordrende prosjekter har selskapet levert rekordresultater og ordresituasjonen er god, sier han.

Aker Solutions er det sjuende største selskapet på Oslo Børs' hovedindeks. Selskapet har en markedsverdi på 25 milliarder kroner. (©NTB)