Annonse

Baksaas får bunnkarakter som sjef

- Jon Fredrik Baksaas er veldig kjapp i hodet og veldig god med tall. Han kan studere et regneark i ti sekunder og ha oversikt, og så kan han finne på å kjølhale dem som ikke har det. Han er kjent for å bruke sine regneferdigheter som hersketeknikk, hevder en kjent bransjeaktør over Ukeavisen Ledelse, som over fem sider skriver om Telenor-sjefen evner som leder.

Konklusjonen er basert på samtaler med minst 15 personer som har eller har hatt god innsikt i Baaksaas' hverdag.

- Hvis du tar opp ubehagelige ting med ham, skal du være godt forberedt og være innstilt på at samtalen kan bli tøff. Jeg opplever at han tar meg på alvor og reflekterer over innvendingene, selv om han godt kunne vært enig med meg litt oftere, sier en person.

Les Magne Lerøs vurderinger av Baksaas her.

Han har også gode kvaliteter.

En finansanlytiker gir Baksaas ros for å ha gjort en veldig god jobb på kostnadssiden. En annen fastslår at han er en av de beste gutta i internasjonal telebusiness,

Men:

Hodejegere som sitter og vurderer telenoransatte som av ulike grunner søker seg vekk fra konsernet, får servert mange innskutte bisetninger med kritiske karakteristikker av øverste sjef.

-Han er et petimeter, og det er ikke så mye som minner om konsernsjefen som ser de store linjene.

En av de som har jobbet nær ham sier:

- Han er ikke den som går rundt og inspirerer med nærhet.

En annen sier:

- Jeg opplevde ham som demotiverende og humørsyk, en leder jeg var veldig glad for å være kvitt den dagen jeg sluttet. Han kan være hyggelig og sympatisk i det ene øyeblikket, og helt forandret i det neste. Jeg har sett mannfolk på høyt nivå sitte i møter med ham med tårer i øynene.

Keitete

- Jeg synes han virker litt keitete. Han er litt stiv og sitter ofte for seg selv i møter, sier en hodejeger som har truffet ham noen ganger.

- Selvfølgelig kommer han ikke dit han er uten kvaliteter, men når jeg vurderer ham opp mot de beste konsernsjefene i de største norske selskapene, synes jeg faktisk ikke at han når helt opp. Jeg skulle ønske han var mer synlig. Han burde skrive en god kronikk inniblant, gi et godt portrettintervju litt oftere, forklare strategien selv mer i stedet for å overlate det til sersjantene.

- Det er vanskelig å vite om det skader Telenor å ha en så lite karismatisk sjef, men jeg tror ingen av «oppkomlingene» i markedet ville sett dagens lys med en slik leder. Tenk deg NetCom eller Tele 2 - de unges kule og uformelle alternativer - de må skape et helt annet bilde av seg selv. Konkurrentene har hatt en takknemlig oppgave når de har angrepet Telenor nedenfra, for Telenor fremstår jo som så veldig, veldig kjedelig.

Annonse
Annonse