Annonse

Betaler toppsjef for å la privatflyet stå

Det er mange forskjellige måter å spare penger på i nedgangstider. En av de mer eksklusive står kleskjeden Abercrombie & Fitch for. Her får toppsjefen fire millioner dollar - det vil si over 20 millioner norske kroner - for å trappe ned bruken av selskapets privatfly, melder BBC i artikkelen «Abercrombie & Fitch boss paid $4m to limit plane use».

Toppsjefen har tidligere hatt fri adgang til å bruke selskapets privatfly, og i 2008 medførte hans personlige bruk av flyet 1,1 millioner dollar i kostnader. Nå må han selv betale hvis bruken overstiger 200 000 dollar i året.

Han vil også måtte betale tilbake en andel av de fire millioner dollarene hvis han forlater selskapet uten «god grunn» før kontrakten løper ut i februar 2014.

Det er ifølge BBC mange selskaper som nå har kuttet ned på sjefers personlige bruk av privatfly de siste årene, men at sjefen får kompensasjon for å begrense bruken av privatfly er uvanlig. Denne spesielle avtalen ble kjent gjennom en meddelelse fra US Securities & Exchange Commission.

Det er flere toppsjefer i USA som er blitt kritisert for sin bruk av privatfly i krisetider. Det vakte eksempelvis oppsikt da toppsjefene for bilgigantene Ford, Chrysler og General Motors ankom til Washington i hvert sitt privatfly da de i 2008 skulle be politikerne om en gigantisk redningspakke til den kriserammede bilindustrien.

Annonse
Annonse