ivar_gammelmo__.jpg

Departementenes sikkerhetsdirektør fratrer

Publisert: 8. desember 2010 kl 08.43
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Gammelmo fratrer etter eget ønske ett år før åremålsperioden hans går ut, ifølge en pressemelding fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

– Nå skal det rekrutteres nye ledere til DSS og arbeidet med å bedre datasikkerheten vil stå sentralt, opplyser statsråd Rigmor Aasrud (Ap i pressemeldingen.

Sikkerhetshull

Aftenposten har i flere artikler avslørt at det har vært store sikkerhetshull i regjeringskvartalet. Avisen har vist hvordan det fra en kafé i Amsterdam er en meget enkel sak å kartlegge regjeringens datasystemer. I tillegg er sikkerhetsgradert informasjon blitt sendt på åpne datanett.

Også Riksrevisjonen har rettet hard kritikk mot statsråd Aasrud og DSS for dårlig informasjonssikkerhet.

– Til det beste

Ivar Gammelmo har gjennom mange år hatt ansvaret for å utvikle fellestjenestene i regjeringskvartalet. Han får følge av direktør for informasjons- og kommunikasjonsteknologi i DSS, Petter Møller.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for DSS med de store oppgavene som virksomheten står overfor med å utvikle nye tjenester og oppgradere datasikkerheten, sier Gammelmo, som i et innlegg i Aftenposten i forrige uke tilbakeviste at departementenes datanett var usikkert. (©NTB)

Les også:

– Regjeringen bryter sikkerhetsloven