Annonse
138432585_istoc.jpg

Destruktivt kontrollbehov

«Jeg hade ett enormt destruktivt kontrollbehov», forteller Emma Phil, foreleser og forfatter av boken «Let Go - Bli fri från ditt kontrollbehov», i et intervju hos E24.se.

I den nye boken sin gir hun tips om hvordan man kan gi slipp på et overdrevent kontrollbehov, men hvordan vet man egentlig om kontrollbehovet er tippet over til å bli noe destruktivt?

Emma Phil sier til E24.se at folk med et overdrevent kontrollbehov lett havner i konflikt med andre når ting ikke blir gjort akkurat slik de selv vil. Det kan handle om at den du bor sammen med ikke vasker opp glass på samme måte som du selv ville gjort det, eller at du føler at du må dobbeltsjekke med kunden hva han og medarbeideren egentlig kom fram til.

Et overdrevent kontrollbehov skaper irritasjon og koster energi, men alternativet er ikke å slippe all kontroll. Ifølge Emma Phil gjelder det å kontrollere de riktige tinger, tanker og fokus istedenfor å forsøke å ha full kontroll på omgivelsene og alle detaljer.

Som leder bør du ha så mye kontroll at medarbeiderne vet hva som forventes av dem. Dét gjør at de også vet når de presterer og når de ikke gjør det.

Annonse
Annonse