Annonse
intervju_tre_pe.jpg

Dropp snarveiene

Feilansettelser skjer stadig vekk. Hvorfor skjer dette?, spør og konsulent og leder Steve Tobak i blogginnlegget "How to avoid disaster when hiring for key positions" hos bnet.com. Konsulenten mener at noe av svaret er at ledere tar snarveier i ansettelsesprosessen.

Noen velger å se gjennom fingrene med at kandidaten ikke har relevant faglig bakgrunn for jobben. Andre går for billigste løsning. Atter andre bruker ikke nok tid på prosessen.

Steve Tobak gir følgende råd til ledere som skal ansette nye folk i nøkkelposisjoner:

  • Lær deg å oppdage unnskyldninger for å kutte hjørner, særlig når de hører at unnskyldningene kommer fra din egen munn.
  • Hvis du vurderer å ansette noen som, av en eller annen grunn, ikke har erfaring eller kunnskap nok for jobben, ikke gjør det. Det vil koste deg mer enn du tror.
  • Hvis du tenker at ansettelser er en oppgave kun for personalavdelingen eller en oppgave du gir lav prioritet, tenk om igjen. Det er jobben din. Prioriter den og ta den seriøst.
  • Hvis du tenker det er viktig å få fylt stillingen raskt, tenk igjennom hvor mye mer tid det vil ta å få nye folk i stillingen når en feilansatt kandidat feiler.
  • Hvis du av en eller annen grunn tenker at ting vil nok ordne seg. Tenk om igjen. Det er ikke så enkelt.

 

Annonse
Annonse