Annonse
selvsikre_kvinn.jpg

– Dyrk mellomlederne

Han mener det er nyttig å dyrke mellomlederne fordi det er de som vet hva som foregår ute på arbeidsplassene, skriver Kommunal Rapport.

– Mellomlederne kan tegne og fortelle og sørge for at endringer blir gjennomført. De er tett på medarbeiderne og ser hvilke behov organisasjonen har. Mellomlederne reduserer også avstanden mellom toppledelsen og de folkevalgte og medarbeiderne i kommunen. Og de har ansvar for å se de ansatte i hverdagen, sier Vetti.

– Vi ser at de kommuner som virkelig dyrker alle sine ledere, får et helt annet potensial enn andre, ikke minst økonomisk. Det er stor forskjell mellom de beste kommunene og de som sliter. Det ser vi for eksempel når det gjelder sykefravær, fortsetter han.

– Det har ofte vært et gap mellom myndighet og ansvar. Mellomlederne har hatt stort ansvar, men liten innflytelse. Mellomlederne bør bli tatt med på store ledersamlinger, og de må bli stilt krav til. Det gir en helt annen kraft i organisasjonen når rådmenn stiller krav og forventninger til sine ledere, sier Åbjørn Vetti i KS Konsulent.

Les også:

Mer ansvar til mellomlederne

Annonse
Annonse