Annonse
mor_og_barn.jpg

– Hold kontakten

De føler også at de til bry når de tar turen innom arbeidsplassen i permisjonstiden. Det forteller universitetslektor Marit Alstveit ved Universitetet i Stavanger i artikkel hos forskning.no.

Alstveit forsker i doktorgradsarbeidet sitt på hvordan førstegangsgravide har det på arbeidsplassen, og har fulgt ni kvinner før, under og etter permisjonen. Permisjonstiden er en tid med store forandringer, og mange av kvinnene vurderer ifølge forskeren om de skal tilbake i samme jobb eller om de skal redusere stillingen sin.

Forskeren mener at gode samtaler mellom den gravide og arbeidsgiver, gjerne i form av en medarbeidersamtale, burde være obligatorisk på alle arbeidsplasser. Hun anbefaler at man da snakker om hvordan kontakten skal være i permisjonstiden, og om hvilke planer og forventninger de har til tiden etter permisjonen.

Når permisjonstiden er over, trekkes kvinnene ofte mellom jobb og hjem.

– De vil gjerne gjøre jobben minst like bra som før de ble gravide, samtidig som de vil gjøre alt som er til beste for barnet. For mestre alle rollene kan noen strekke seg så det går på helsa løs, sier Alstveit til forskning.no.

Les også: 

Fedre velger flere uker med barna

Annonse
Annonse