Annonse

Jobbsøkertabber

Jobbsøkere som legger ut pikant innhold om seg selv på sosiale medier som Facebook og Twitter. Jobbsøkere som strekker sannheten eller sender ut CV-en sin til alt og alle. Dette er måter å jakte ny jobb på som gjør at du blir husket av rekrutterere, men ikke på en positiv måte, skriver The Wall Street Journal .

Avisen har blant annet intervjuet Colleen McCreary, rekrutteringsansvarlig i Zynga Game Network, et selskap om utvikler sosiale spill og blant annet står bak FarmVille.

Hun forteller at kandidater ofte ødelegger omdømmet sitt ved å sende brev der de hevder at en spesiell posisjon i selskapet er drømmejobben deres. Kandidatene faller imidlertid i kurs når et søk i selskapets jobbsøkerregister avslører at samme kandidat har sendt tilsvarende brev tidligere og hevdet at andre stillinger i selskapet også var drømmejobben. Som et alternativ anbefaler McCreary at søkere skriver om de to eller tre stillingene de er kvalifisert for i ett enkelt brev.

Dan Goldsmith, hodejeger i AC Lion i New York, sier til samme avis at noen få jobbsøkere søker på stillinger selv om de ikke besitter de grunnleggende kravene. Enkelte søker på nesten alt av stillinger som lyses ut, og forkastes dermed umiddelbart.

Rekrutterere husker dessuten godt folk som lyver. Det er eksempelvis alt annet enn bra hvis en kandidat gir inntrykk av å ha en grad fra en skole, hvorpå rekruttereren gjør en bakgrunnssjekk og finner ut at vedkommende bare har tatt et enkeltkurs.


Annonse
Annonse