nedbemanning.jpg

Kan vi permittere?

Publisert: 12. november 2010 kl 10.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.31

[…] De siste månedene har vi registrert en nedgang i arbeidsoppdrag på cirka 25 prosent i forhold til budsjett. Budsjettet er «nøkternt» og i tråd med 2009-resultatet. Vi går for tiden i minus. Vi har imidlertid iverksatt tiltak for å øke oppdragsmengden, men vi må kutte lønnskostnadene. Vi har ingen tariffavtale. Kan vi permittere?

Svar: Arbeidsgivers adgang til å permittere er ikke lovregulert, men følger av tariffavtalene. Rettspraksis (domstolene) viser at bedrifter som ikke er bundet av tariffavtale, også har rett til å permittere. Vilkåret er at det foreligger en midlertidig/tidsbegrenset nedgang i arbeidsmengde/ arbeidsbehov som fører til midlertidig overtallighet. Dette må bedriften kunne dokumentere. I ditt tilfelle legger jeg til grunn at du kan dokumentere ordretilgangen og at tiltakene du sier er iverksatt, sannsynligvis er midlertidig. Da er det lovlig å permittere.

Advokatene Jon F. Claudi, Kari Andersen, Eirik Utstumo og Terje Andersen i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund svarer på spørsmål om arbeidsrett. Tjenesten er gratis. Send e-post med ditt spørsmål!

Saken fortsetter under annonsen