Annonse
forretningsmenn.jpg

Lederskolen

En fjerdedel av norske toppledere har fått utdannelsen sin på Handelshøyskolen BI, i følge en undersøkelse fra NTNU, men det varsles hard konkurranse fra NHH.

 

NTNU har laget en undersøkelse for å finne ut av hvilken norsk skole som produserer flest ledere.

Rådgiver Kenneth Stoltz og studentassistent Eirik Åm fra NTNU sto for spørreundersøkelsen som ble sendt til 500 ledere i Norges største bedrifter, og som handlet om hvor lederne hadde fått utdannelsen sin. BI endte på topp med en prosentandel på 24.

 

NHH kapret andreplassen med 18,5 prosent, og NTNU sto for 14,5 prosent.

 

  • Den typiske toppsjefen er en siviløkonom eller sivilingeniør med tilleggsgrad i ledelse, sier Kenneth Stoltz til E24.

 

NHH er den av skolene med flest elever, men og også skolen med de fleste siviløkonomene. Den NHH-utdannede rektoren ved BI, Tom Colbjørnsen, tror imidlertid at siviløkonomen på sikt vil miste sin dominanse blant topplederne, og at andre økonomiske og administrative utdannelser vil bli viktigere. 56 av 95 toppsjefer fra BI er utdannet bedriftsøkonom, handelsøkonom eller diplomøkonom, og noen har en tilleggsutdanning av høyere grad, som en MBA.

 

Det som overrasker Kenneth Stoltz, er at ikke flere ledere kommer fra Norges største utdannelsesinstitusjon, Universitetet i Oslo, som kun hadde 35 av lederne på listen.

 

Annonse
Annonse