Annonse
randi_flesland_.jpg

– Misnøye med Flesland i Forbrukerrådet

Det er sterk misnøye blant de ansatte i Forbrukerrådet med direktør Randi Flesland, skriver Finansavisen. Flesland, som var svært omstridt da hun sluttet på dagen som direktør i Avinor i desember 2005, har vært direktør i Forbrukerrådet i vel to år, siden oktober 2008.

– Organisasjonen preges av sterk misnøye, og vi har en direktør det kan være vanskelig å forholde seg til, sier Unio-tillitsvalgt Frode Vestrheim i Forbrukerrådet til Finansavisen.

Han sendte i september et brev til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) der det fremgikk at de ansattes fagorganisasjoner har hatt «kritiske bemerkninger mot prosessen og modellen» ledelsen har spilt inn i arbeidet med å finne en ny tvisteløsningsmodell. Modellen vil, om den blir vedtatt, kunne ramme Forbrukerrådets ti regionkontorer. I brevet blir Flesland anklaget for å ha holdt tilbake informasjon og gitt munnkurv til fagforeningene.

– Det er tungt å stå fram med dette. Klimaet i Forbrukerrådet er ikke godt. Vi blir involvert etter at beslutningene er tatt. Slik var det også med strategiprosessen i fjor og den etterfølgende omorganiseringen, sier Vestrheim.

Randi Flesland avviser at det er sterk misnøye og et dårlig miljø i Forbrukerrådet og hevder hun ikke kjenner seg igjen i kritikken.

– Jeg er veldig åpen og har ikke gitt munnkurv til noen. Brevet til BLD er overhodet ikke dekkende for det som skjer i Forbrukerrådet, sier hun til Finansavisen. (©NTB)

 

Annonse
Annonse