Annonse
hungnes.jpg

– Moralsk forkastelig

– En etterlønn skal være nettopp det, en etterlønn, og ikke noe som utbetales når men fortsetter i samme stilling. Etter det jeg kjenner til har alle norske teatersjefer en avtale om etterlønn etter fullført åremål, men den blir da avregnet hvis man har annen inntekt eller fortsetter i samme stillingen, sier leder i Norsk Skuespillerforbund, Agnete Haaland, til Aftenposten.

Hun finner det moralsk forkastelig at Hungnes kan motta etterlønn selv om han står i sin gamle stilling, men mener også at et teater og styre selvsagt står fritt til å forhandle fram den avtalen de måtte ønske.

Og i denne sammenheng er det kommunalt eide Oslo Nye Teaters avtale med Hungnes at han kunne tjene opp etterlønn gjennom sitt åremålsengasjement – og fått utbetalt 960 000 kroner i ekstralønn i tillegg til den faste lønnen, skriver Aftenposten.

Styreleder Jan Grund i Oslo Nye sier at det var et krav fra Hungnes å beholde noe av den opptjente etterlønnen, mens kulturbyråd Torger Ødegaard (H) mener dette er en sak mellom styret og administrasjonen.

– Jeg gjorde i sin tid en avtale med styret, og har forholdt meg til den, sier Svein Sturla Hungnes til Aftenposten.

Annonse
Annonse