mann_jubler_m__.jpg

Sjefer tror godt om seg selv

Publisert: 4. november 2010 kl 09.16
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

En undersøkelse gjort blant 1100 ledere viser at mange overvurderer sine egne ferdigheter, skriver The Wall Street Journal. 72 prosent forteller eksempelvis at de aldri stilte spørsmål ved sin egen evne til å lede andre det første året de var sjef. Lederne hadde også vondt for å rangere seg selv som svake på en rekke andre lederskapsferdigheter, herunder planlegging, kommunikasjon og tilpasningsdyktighet.

Undersøkelsen, som er gjort av konsulentselskapet Development Dimensions International (DDI), forteller at de områdene som lederne i størst grad innrømmer at de må jobbe med, er delegering, coaching og det å skape tilknytning. Det var imidlertid bare 15 prosent av sjefene som pekte ut noen av disse områdene som et «utviklingsområde».

– Det spiller ingen rolle hvilken bransje man ser på. Mennesker ser ikke alltid hvor de har svakhetene sine, sier Scott Erker, visepresident i DDI til The Wall Street Journal.

Konsulentselskapet sammenlignet i studien noen av ledernes egenevaluering opp mot hvor godt de faktisk gjorde det i en simulering. Simuleringen gjenskapte utfordringer som lederne kunne møte i virkeligheten, og konsulentene fant at lederne konsekvent overvurderte sine evner til å delegere og coache. Til sammenligning fant konsulentene ingen områder der lederne undervurderte ferdighetene sine.

 

Saken fortsetter under annonsen