Annonse
138437678_dream.jpg

Trått MBA-marked

En god MBA-grad blir gjerne sett på som en inngangsbillett til en toppjobb i næringslivet. Finanskrisen rammet imidlertid også markedet for studenter med en fersk MBA-grad i kofferten. Nå er selskapene begynt å ansette folk igjen, men markedet er ikke hva det var og mange selskaper har endret rekrutteringsstrategi, konstaterer the Economist.

Tidligere var det vanlig at selskapene hadde store rekrutteringsprogrammer der det gjaldt å hanke inn de beste studentene fra handelshøyskolene; ofte til roller som ennå ikke var definert. Dette er imidlertid en måte å rekruttere på som har falt i popularitet, skriver bladet. Selskapene har i stedet gått tilbake til utgangspunktet, og ansetter MBA-utdannede kun når de har spesifikke stillinger som skal besettes.

Å være blant de beste i klassen er ikke lenger en garanti for drømmejobben. Selskapene er blitt mer interessert i kandidater med spesifikke ferdigheter og erfaring, hvilket betyr at handelshøyskolestudentene i større grad enn før konkurrerer med kompetente og erfarne kandidater uten MBA-grad på CV-en.

Derek Walker, ansvarlig for karriereservice hos Oxford´s Said Business School, sier til the Economist at årets avgangskull må være langt mer tålmodige når de søker jobb enn forgjengerne sine.

Annonse
Annonse