nr27_kunstverk.jpg
Installasjonen «Dynamic landscapes» består av to komponenter, «Broen» som er symbolisert i form av fem skulpturer og videobildet som blander norsk natur med videoer fra Asia, Europa og USA.

Tredimensjonal kunst

Publisert: 20. august 2010 kl 22.43
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.13

Du har kanskje sett installasjonen på T-banen i Nydalen? Eller vært på Nobels Fredssenter? Da har du opplevd multimediainstallasjonene av kunstnergruppen Intravision. Da HSH renoverte sitt bygg på Solli Plass i Oslo engasjerte de Intravision. Oppgaven besto i å lede besøkende til HSH gjennom den 60 meter lange inngangssonen og fram til heisen. Samtidig skulle HSHs moderne og dynamiske identitet understrekes for de besøkende.

Installasjonen består av to komponenter «Broen» som er symbolisert i form av fem skulpturer og videobildet «Dynamic landscapes» som blander norsk natur med videoer fra Asia, Europa og USA. Musikken til Bjarne Kvinnsland er integrert i kunstverket og har med seg stemninger fra Kina, regnskogen i Amazonas og norsk natur.

Hilde Charlotte Solheim syntes det var lett å velge ut et kunstverk.

– Kunsten i HSH er hovedsakelig valgt i forbindelse med totalrenovasjonen for tre år siden. Utgangspunktet var en verdi- og visjonsprosess og dette grundige arbeidet har skapt en helhet. Utsmykningen har derfor blitt en integrert del av vårt selvbilde og en påminnelse om hva vi skal være. Vi har kunst i hele HSH og jeg liker spesielt installasjonen i inngangspartiet. Den er utfordrende, ikke friksjonsfri og gir deg litt å bite i. Den viser at HSH tar spreke valg og et slikt sted har jeg lyst til å jobbe!

– Kunsten hos oss er en kilde til stolthet og vinner vår nysgjerrighet. Noen ganger stopper jeg opp foran kunstverket for å se litt ekstra etter, oppdage nye ting, høre nye toner. Fysiske rom betyr mye for meg. Det er nok derfor jeg liker «Dynamic landscapes» ekstra godt, installasjonen fungerer i tre dimensjoner, ikke bare på én vegg. Prikken over i-en er at vi også har mye flott kunst i resten av lokalene våre. Kunsten har friske farger som muntrer opp og bildene minner om land langt borte og speiler den globale verden vi lever i. Trivselen min påvirkes av rommet jeg oppholder meg og åpne rom tiltaler meg aller mest. Derfor velger jeg ofte å ta korte møter, både med kolleger og gjester ved de ulike sittegruppene i landskapet i HSH, eller bruke et av møterommene våre med panoramautsikt over Oslo og fjorden.

Har du tips til bedrifter som har kunst på jobb? Send mail til kunst@kulturognaringsliv.org

Saken fortsetter under annonsen