Annonse
puslespill_lede.jpg

5 tips om endringsledelse

Det danske nettstedet lederweb.dk gir en lang rekke tips. Dette er fem av dem: 

1. Bevisshet rundt formålet

Skal medarbeiderne bli motivert, må de kunne se eller forstå formålet og gevinsten på sikt. Snakk med din egen leder om hva det overordnede formålet med endringen er, slik at du står bedre rustet når du skal motivere andre.

 2. Omstendighetene

Det krever tid og ressurser å innføre noe nytt, selv om målet på sikt er innsparinger. Forsøk å forhandle om både tidshorisont og ressurser, slik at du får en ramme som gjør endringene mer overkommelige for medarbeiderne.

3. Bygg på samarbeid

Ansvaret er ditt, men ikke la dette stå i veien for gode strategiske forslag. Du vet godt hvem som er uformelle ledere i organisasjonen og om du har vedkommende med deg. Kanskje må du her drive lobbyarbeid?

4. Skap en brennende plattform

Motstand kan vendes til motivasjon, og det hjelper å kunne tydeliggjøre konsekvensene av manglende forandringer. Hvis du fokuserer på hva som står på spill, skaper du en brennende plattform. Det skal være mer attraktivt å forandre seg enn å la være.

5. Belønning

Lederskap handler om å hjelpe folk til å nå sine mål. Forandring drives lettest fremover hvis medarbeidere ser at deres egne interesser blir tilgodesett på en eller annen måte. Hva har bedriften å by på?

 

 

Annonse
Annonse