Annonse
hanne_kristin_r.jpg

– Det handler om å ville hverandre vel og gjøre hverandre gode

I mandagens lederintervju i Dagens Næringsliv snakker Hanne Kristin Rohde (49) om sine tanker om ledelse. Rohde er leder av vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, et distrikt som har hatt mange alvorlige hendelser den senere tiden.

– Skal være godt å være under min ledelse

– Det har vært et ekstremt trykk,men min viktigste oppgave er alltid å få medarbeiderne til å blomstre. Jeg tror på verdibasert ledelse, sier Rohde.

– Mange ansatte jobber med svært tøffe saker. Mitt mål er at det skal oppleves som godt å være medarbeider og leder under min ledelse.Da tåler vi alle å tå lenger under hardt arbeidspress også i disse sakene, sier Rohde videre.

Kompetanse og interesse

Rohde mener det er viktig å finne folk med både kompense og genuin interesse for å jobbe innen politiet. Hun sa nylig at det trenges flere ansatte,men at det ville ta tid, fordi hun leter etter kvalitet.

– Riktig kompetanse er viktig. Men de vi ansetter skal også ha genuin interesse for å jobbe med dette området innenfor politiet. Det er tøffe tak.. Vi må ta oss tid i ansettelsesprosessen så vi vet vi finner de riktige, sier Rohde.

 

Annonse
Annonse