Annonse
skiforbundet.jpg

Feil mann på feil plass

– Jeg var veldig tydelig i alle jobbintervjuene. Drift er ikke min sterke side. Jeg vil utvikle, endre og skape nye muligheter, sier han.

Det Amundsen oppfattet som oppgaven var å legge om forbundet slik at det skulle kunne klare seg uten 60-70 millioner i året i automatinntekter. Men før han rakk å begynne endret forbundet på jobben hans, og lite ble slik han hadde forestilt seg. Han sier til DN at ingen i forbundet var interessert i å forholde seg til nye spørsmål.

– De fleste var stort sett opptatt med sine oppgaver og med driftsmessige ting. Det var ingen utviklingstankegang. Det hersket en reaktiv vente-og-se-holdning, sier Amundsen.

– Den mest brukte måten å stoppe nye ideer på er å fortelle om det som har skjedd tidligere: Dette har vi prøvd før. Sannheter var opplest og vedtatt. Det var en autoritær, nesten militær kultur.

Han påpeker at han ikke opplevde noen personlig konflikt med skipresident Sverre Seeberg. Det handlet om at han ikke fikk de mulighetene til å endre og utvikle som han trodde han var forespeilet.

Seeberg selv bekrefter dette.

– Kort fortalt så var ikke dette jobben for Bård, og han var ikke mannen for Skiforbundet. Og det er greit, det er sånt som skjer, sier Seeberg til avisen.

Annonse
Annonse