Annonse
harald_sunde___.jpg

– Forsvaret ønsker Libya-åpenhet

Land som Frankrike, Danmark og Storbritannia gir langt mer informasjon enn Norge om hva deres kampfly bomber i Libya. Men forsvarssjef Harald Sunde avviser at Forsvaret er mer lukket.

– Jeg må si at jeg er noe undrende til dette, da vi hadde enorm medieoppmerksomhet rundt Libya-operasjonene den første tiden. Hver avis, radio og TV-stasjon viste reportasjer daglig fra våre operasjoner i Libya. Nå er dekningen en helt annen. At det likevel oppfattes som om vi er lukket, er noe vi tar på alvor. Vi ønsker ikke å mørklegge, men størst mulig åpenhet rundt våre operasjoner, innenfor det som er faglig ansvarlig, sier Sunde til Aftenposten.

Danmark gir daglig informasjon om sted og mål for sine operasjoner i Libya. I Norge er samme type informasjon noe som truer flygernes sikkerhet, mener Forsvarsdepartementet.

– Det er ikke noen god arbeidsbetingelse å måtte forholde seg offentlig hver dag til hva man har bombet. Samtidig er vi klare på at også det offentlige Norge bør vite så mye som nødvendig. Det kan hende at vi i tiden fremover kan gi mer informasjon om selve oppdraget og gi litt mer regelmessige opplysninger om oppdraget, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen i Forsvarsdepartementet. (©NTB)

 

Annonse
Annonse