Annonse
avtale_partner_.jpg

Forsvarsbyggs fargerike målstyring

Forsvarsbygg har innført en original og omstridt måte å drive målstyring på.

Systemet "balansert målstyring" er et rapporteringsskjema som har blitt svært populært både i offentlig og privat sktor de senere år. Aktiviteten måles etter i alt 115 mål som de ansatte må rapportere på. Resultanene til de enkelte markeres nå på skjermer med farge.

Avvik og røde ansikter

Bilder av mellomsjefene i  i Forsvarsbygg er godt synlige på skjermer i det åpne kontorlandskapet. Vanligvis er de avmerket med en grønn farge, men så snart det blir avvik i målstyringen går fargen over til gult og så i rødt.

– Vi har disse skjermene stående i 35 steder rundt i landet. De gjør resultater og presentasjoner synlige til enhver tid. Hvis vi har møte eller spiser lunsj og noe lyser rødt kan vi si: "hør nå her gutter,vi må skjerpe oss", sier direktør i Forsvarsbygg Utleie, Pål Benjaminsen til Dagens Næringsliv.

 De ansatte i Forsvarsbygg er ikke begeistret over det de mener er overvåkning av ansatte og et usunt arbeidsmiljø.

– Jeg snakket med en ansatt på et av markedsområdene våre. Han fortalte at han rapporterer på 137 mål i måneden. Det er klart at dette tar veldig mye tid, sier Norsk tjenestemannslags hovetillititsvalgte i Forsvarsvbygg, Ann Berit Sagedal, til Dagens Næringsliv.

For 2012 har Forsvarsbygg bestemt at målene som skal registreres skal reduseres til 63.

Annonse
Annonse