Annonse
ferie_strand_pa.jpg

Framtiden i våre hender vil forby flyreise-reklame

I fjor reiste over 40 millioner passasjerer til eller fra norske flyplasser, ifølge Avinor. Det er en økning på 4,3 prosent fra året før.

I Norge er forbudt å reklamere for alkohol og tobakk. Nå er tiden inne for å innføre forbud mot reklame for flyreiser, mener miljøorganisasjonen.

– Trussel mot klimaet

– Flytrafikken er en alvorlig trussel mot klimaet på kloden. Nordmenns flyreiser i inn- og utland gir utslipp av 4,4 millioner tonn CO2 per år, noe som tilsvarer 7,5 prosent av Norges totale utslipp av klimagasser, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Utspillet kommer i forbindelse med årets Reiselivsmesse, som starter torsdag.

Framtiden i våre hender ser et reklameforbud som ett av flere tiltak som kan redusere antall passasjerer. Forbudet bør i første omgang rettes mot fly- og charterselskapenes reklame i aviser og magasiner – så vel på nett som papir. Koblingen mellom det redaksjonelle stoffet og annonsene er «særlig egnet til å øke reiselysten», mener organisasjonen.

Drivhuseffekt

– I tillegg til CO2-utslippet gir flytrafikk andre utslipp høyt oppe i atmosfæren, blant annet av vanndamp, som gir ekstra drivhuseffekt. Flytrafikken må derfor begrenses, sier Hermstad.

Framtiden i våre hender sier andre aktuelle tiltak vil være å fjerne subsidiene til flytrafikk i form av tax-free-ordningen og unngå videre utbygging av norske lufthavner. (©NTB)

 

Annonse
Annonse