anne_grete_str_.jpg

Helseministeren lover kvalitetstall for sykehusene

Publisert: 22. juni 2011 kl 08.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Hun bekrefter at det er store utfordringer knyttet til en rangering av hvilke sykehus som er gode på én type sykdom, men kanskje dårlige på en annen.

– Slike tall må være sikre, og ett av problemene vi har jobbet med, er dårlige pasientregistre. Hensynet til personvernet har gjort at andre land lenge har hatt bedre pasientregistre enn Norge, sier Strøm-Erichsen.

Helseministeren sier det virker helt på siden av virkeligheten når Bent Høie (H) kritiserer regjeringen for manglende åpenhet om kvaliteten ved lokalsykehusene.

– Hvor var Høyre da debatten om lokalsykehusene raste tidligere i år? Hvor var partiet i Møre og Romsdal, i Sogn og Fjordane og andre steder da saken var aktuell? Ikke et pip hørte vi den gang, sier Strøm-Erichsen til NTB.

– Det er påfallende når Høie krever en åpenhet som vi allerede har gjennomført, og det kan være på sin plass å minne om at Høyre har vært svært begrensende i sitt forhold til persondata. Det har ikke gjort det lettere å få fram kvalitet ved hjelp av pasientregistre, legger hun til. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen