ingvar_kamprad_.jpg

Holder på ledelsen

Publisert: 27. januar 2011 kl 09.09
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Ifølge Sveriges televisjons program «Uppdrag granskning» kontrollerer han imperiet gjennom en hittil ukjent stiftelse, Interogo, i Liechtenstein, skriver Dagens Næringsliv. I den forbindelse anklages Kamprad for årlig å unndra seg hundre millioner kroner i svensk skatt.

I programmet hevdes det også at familien Kamprad har vetorett over en rekke viktige spørsmål innen Ikea, noe som i praksis skal gi Kamprad direkte kontroll over hele Ikea-konsernet.

Stiftelsen i Liechtenstein skal sikre at selskapets videre drift også etter at Kamprad selv har trakket seg tilbake eller gått bort. Tidligere har han hevdet at Ikea eies av en hollandsk stiftelse.

– Interogo Foundations er en selskapsstiftelse som har som formål å investere i ekspansjon og sikre langsiktighet. Det vil si at penger som ligger i Interogo Foundation holdes som finansiell sikkerhet og bare skal brukes dersom Inter-Ikea får finansielle vanskeligheter”, heter det blant annet i en e-post det svenske nyhetsbyrået TT har fått av Ikea etter at forholdet ble kjent.

 

Saken fortsetter under annonsen