Annonse
ola_borten_moe_.jpg
Oljesandutvinningen er nødvendig for kloden, sier Ola Borten Moe.

– Kloden trenger oljesand

Ola Borten Moe sier i et intervju med den kanadiske avisen The Globe and Mail tirsdag at oljesandutvinningen er nødvendig for kloden.

Han kritiserer også EUs forsøk på å diskriminere olje fra oiljesand. Konklusjonen til avisen er at Borten Moe støtter Canadas kamp mot det nye EU-direktivet om drivstoff. Det melder Dagens Næringsliv fredag.

Miljøvernminister Erik Solheim er ikke overraskende uenig med Borten Moe.

– Jeg noterer meg Ola Borten Moes personlige synspunkter. Jeg er ikke enig med ham. Regjeringen har ikke tatt stilling til saken, sier Solheim til dagens Næringsliv.

Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken mener regjeringen lenge har stilltiende og motvilling akseptert Statoils omstridte satsing på oljesand.

Keith Stewart i Greenpeace Canaca reagerer sterk på uttalelsene til Borten Moe.

– Norges inntog i oljesand truer med å underminere landets gode, og til nå, velfortjente rykte som et land som bidrar positivt i kampen mot global oppvarming, sier Stewart til avisen The Globe and Mail torsdag.

Avisen skriver torsdag at kanadiske miljøverne er opprørt over uttaleselsene fra Ola Borten Moe og hans støtte til "det statlig eide selskapet Statoils satsing på oljesand", som det står å lese på avisens nettsider.

 

Annonse
Annonse