Annonse
lysbakken.jpg
TAR DEBATTEN: Inkluderingsminister Audun Lysbakken ønsker nå å imøtegå også de mest ekstreme islamkritikerne.

– Konfronter muslimhetsen

– Vi på venstresiden må spørre oss om vi i tilstrekkelig grad har tatt til motmæle mot den mest ekstreme muslimhetsen, eller om vi har avskrevet den som så ytterliggående at vi ikke har tatt den tilstrekkelig på alvor, sier inkluderingsminister Audun Lysbakken til Klassekampen.

Lysbakken har brukt tiden etter terrorangrepene til å gå i begravelser og delta i minnemarkeringer for ofrene. Nå ønsker han å ta debatten om hvordan vi skal forholde oss til ekstremistene.

Nøkkelen

Han tror mange på venstresiden ikke har sett noen grunn til å debattere med de mest ekstreme islamkritikerne. Nå vil han ha konkret debatt.

– Jeg har i alle fall tenkt sånn før at enkelte standpunkt er så langt ute at det ikke har vært noen hensikt i å imøtegå dem. Men er det noe jeg skal gjøre etter denne tragedien er det systematisk å konfrontere også den mest ekstremistiske islamhetsen, sier han til avisen.

Lysbakken mener at nøkkelen ligger i at venstresiden klarer å komme med tiltak for å møte de faktiske utfordringene i integreringspolitikken i Norge.

Annonse
Annonse