Annonse
kurs_team.jpg

Kreativitet mot stress

Hvis medarbeiderne snakker med ledere om ideene sine, får tid til å utvikle ideer og lov til å mislykkes, så trives de antagelig på jobben. Folk som jobber på kreative arbeidsplasser er i bedre humør, mer optimistiske og mer entusiastiske enn medarbeidere som jobber i organisasjoner hvor det er lite rom for oppfinnsomhet. Det konstaterer nettstedet suntliv.nu, og viser til forskning gjort ved Lunds universitet.

Farida Rasulzada, lektor ved psykologisk institutt ved Lunds universitet, oppdaget i forbindelse med doktorgradsarbeidet sitt at personalet på kreative arbeidsplasser trivdes bedre enn andre, uansett bransje.

Hun gikk videre for å se hvordan kreativitet påvirket helse, og fant at et kreativt arbeidsmiljø frigjorde positiv tekning og positiv energi, noe som igjen utviklet personalet. I tillegg til at trivselen økte, ble symptomene på stress redusert. Medarbeidere på nyskapende arbeidsplasser sov bedre, uroet seg mindre og opplevde sjeldnere enn andre spenninger og hjerteflimmer.

Når en arbeidsplass preges av tillit og av at det er høyt under taket, blir folk flinkere til å håndtere stressende faktorer som dukker opp i hverdagen, skriver suntliv.

 

Annonse
Annonse