Annonse
kroppsspr__k_kv.jpg

Kroppsspråk på jobbintervju

Det er ikke bare det du sier med ord som betyr noe. Kroppsspråket er også en viktig del av kommunikasjon. Det være seg privat, på jobben eller når du er kalt inn til jobbintervju.

Det svenske karrierenettstedet Shortcut.nu har plukket opp en rekke tips om kroppsspråk og jobbintervjuer. Dette er noen av dem:

* Husk hendene.
Hvor skal jeg gjøre av hendene mine? Ser det kunstig, passivt og rart ut å bare la dem ligge rolig? Ser jeg energisk ut hvis jeg gestikulerer eller får det meg til å framstå som «smågal»? Ifølge en psykolog ved navn Laurance Stybel vil svaret avhenge av hvem det er som intervjuer deg.

Hans råd er: Se litt nærmere på jobbannonsen. Hvis selskapet strør om seg med ord som «hurtig» og «effektivt», så kan det passe å gestikulere litt. Det får deg til å fremstå som en som er villig til å brette opp ermene og ta i et tak. Hvis selskapet derimot etterspør pålitelighet og nøyaktighet, kan det være lurere å la hendene ligge mer i ro.

* Finn balansen.
Å lene seg bakover i stolen skal være et tegn på høy selvtillit. Kanskje litt for god til og med. Hvis du ikke er oppmerksom, kan du fremstå som en som har forakt for dine omgivelser. Det er bedre å lene seg litt fremover og oppfattes som ivrig. Det ideelle er etter sigende å finne en balanse mellom å ikke fremstå som for selvsikker, og samtidig overbevise rekruttereren om at du er våken og på hugget.

* Unngå å ha armene i kors.
Å legge armene i kors kan tolkes på mange vis, for eksempel i retning av at du er usikker og lite fleksibel. Er du uheldig kan denne kroppsposituren rett og slett oppfattes som kranglete.

Les også: Kroppsspråket avslører jobbsøkere

 

Annonse
Annonse