Annonse
velaug_2.jpg

Krukkeglede

Sissel Hanums krukker er plassert på hver sin hylle og fyller til sammen en hel vegg i andre etasje hos revisjons- og rådgivningsfirmaet Deloitte i Oslo. Hanums verk ble innkjøpt i 1998, da Deloitte etablerte sitt hovedkontor på Sjølyst. Det ble da nedsatt en egen gruppe av ansatte, som sammen med rådgivere fra galleri Kunstverket, valgte ut 20 verker som skulle pryde de nye lokalene.

Blant de nyinnkjøpte verkene var både malerier, installasjoner og altså keramikk – alle laget av norske samtidskunstnere. Velaug Josephson, som leder Deloittes servicesenter, var med i utvalget den gang, og er særlig betatt av Hanums verk.

– Hver enkelt krukke har sin egen identitet med hvert sitt mønster. Det gjør at en får lyst til å gå nærmere og kikke. Til sammen utgjør krukkene en flott komposisjon, sier Josephson.

Sissel Hanum er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og har hatt en rekke separatutstillinger, både i Norge og i utlandet. Hun bor og har verkstedet sitt på Borøy i Tvedestrand kommune.

Kunst på jobb
Annonse

Kunst på jobb
Annonse