Annonse
carl_ivar_hagen.jpg

– La syke og eldre bo på hotell

– De har alt som trengs. De har folk til å rydde og vaske rommene, vaske klær og lage mat. Hotellene gjør alt et sykehjem gjør, bortsett fra at de ikke har sykepersonell, sier Hagen.

Uttalelsen kom ifølge avisa Nordlys under en tale om senioromsorgen ved Heracleum bo- og eldresenter i Tromsø tirsdag. Hagen talte til beboerne og andre møtegjester om alt fra pensjonsordningen og aktive eldre til privatisering av helse- og omsorgstjenesten.

Hagen sier at eldreomsorgen bør kunne organiseres som en hotellkjede, med mange valgmuligheter for brukerne. Han peker på at norske hoteller jevnt over har dårlig belegg på rommene, og at sykehjemsplasser vil kunne fylle dette.

– Belegget hos hotellene er lavt stort sett hele året, bortsett fra i sesongen, som nå her i Tromsø, og ved spesielle anledninger. Hvorfor ikke bruke en etasje, rive noen vegger og lage et felles spiseområde? spør Hagen.

Den noe originale ideen får ikke umiddelbar gehør fra hotellbransjen selv.

– Å drive hotell samtidig med å drive sykehjem er ikke gjennomførbart. Det er mulig det kunne fungert i fremtiden, men jeg ser ikke for meg at det skjer umiddelbart, sier salgs- og markedssjef Bjørn Nilsen ved Rica Ishavshotell i Tromsø. (©NTB)

Les også: 

Frp-velgerne vil ha Carl I. Hagen

– Hagen kan gi Drillo-effekt

Klar for valgkamp

Annonse
Annonse