Annonse
mann_forn__yd.jpg

Lær deg noe nytt

Bruk det neste året til å lære deg noe nytt. Da blir det lettere å skaffe seg noe nytt. Dét skriver spaltist Helen A. Coster i Forbes-artikkelen «How to make the most of the job you´re stuck in».

Arbeidsmarkedet i Norge har riktignok kommet langt bedre ut av de siste årenes internasjonale, økonomiske rystelser enn det vi ser i andre land, men tipsene fra Coster kan likevel være til inspirasjon. For noen kan det å skaffe seg en ny jobb kan være et langt vanskeligere nyttårsløfte å gjennomføre enn å begynne å trene mer.

Gjennom å tilegne deg ny kunnskap, på og utenfor jobben, kan du komme deg framover, selv om du blir i samme jobb, poengterer Coster. Fokuser på målene dine og bruk tiden på å posisjonere deg selv til din neste jobb, råder hun.

Gå for utfordrende oppgaver, ta mer ansvar, snakk med mennesker som kan vise vei til nye muligheter, ta kurs eller videreutdanning. Hva med å forsøke å bli en bedre taler, oppgradere IT-ferdighetene dine eller forbedre språkkunnskapene?

Du kan også vurdere å starte en blogg om et tema du er ekspert i. Det kan være en måte å få synliggjort dine kunnskaper på.

 

Annonse
Annonse