coaching_.jpg

Mentorrolle i endring

Publisert: 30. mars 2011 kl 09.35
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.22

Når man snakker om mentor-adept-forhold i arbeidslivet, tenker man seg gjerne én eldre, erfaren leder som lærer og mentor for en yngre medarbeider eller leder med mindre erfaring.

Mentorrollen har imidlertid, i likehet med resten av verden, endret seg i løpet av de siste tiårene, konstaterer bloggeren Amy Gallo hos Harvard Business Review.

Istedenfor å prøve å finne én, perfekt mentor, råder Gallo unge medarbeidere til å skaffe seg sitt eget «styre» eller «utviklingsnettverk» bestående av flere veiledere. Et mentorforhold kan være både kortsiktig og langsiktig, og hun viser til at det kan være nyttig å ha kontakt med forskjellige mennesker som representerer ulike perspektiver. Mennesker du selv har respekt for.

Gallo minner også om at et mentor-adept forhold er et bytteforhold. Mentoren går vanligvis ikke inn som veileder bare fordi han eller hun er snill. Mentoren kan også ha nytte av relasjonen, og som adept kan det være lurt å tenke igjennom hva du selv kan tilby av perspektiver og informasjon når du går inn i slike relasjoner.

 

Saken fortsetter under annonsen