liv_signe_navar.jpg

Navarsete vurderte aldri å trekke seg

Publisert: 18. mars 2011 kl 08.17
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

Gavesaken, ulovlig partistøtte og målinger under sperregrensen er blant sakene som har ridd partiet det siste året.

– Det har vært tøft å stå i de stormene som har vært, og svare for det partiet må svare for uavhengig av min egen involvering i prosessene. Som leder er jeg ansvarlig for alt, og det ansvaret har jeg tatt, sier Navarsete til Bergens Tidende.

Men det var aldri var aktuelt å trekke seg, slik mange spekulerte i.

– Jeg har hele tiden tenkt på hva som er det beste for partiet. Å kaste partiet ut i en lederkamp i tillegg til alle andre kamper, hadde absolutt ikke vært det beste for partiet. Derfor har jeg tatt ansvar, sier Navarsete.

Hun har taklet verre kriser personlig tidligere. I 1992 ble hun enke med to små barn.

– Når du møter motgang blir du enten knekt eller sterkere. Uansett hvor viktig både partiet og det å være statsråd er, så blir det satt i perspektiv i forhold til å oppleve den krisen det er å miste noen nær deg. Jeg tror det er en av grunnene til at jeg klarer å beholde roen, sier Navarsete.

På det kommende landsmøtet vil den nye olje- og energiministeren Ola Borten Moe bli valgt til ny nestleder. Navarsete legger ikke skjul på at de ikke er enige om alt.

Saken fortsetter under annonsen

– Men forholdet vårt er veldig godt, på tross av det inntrykket enkelte medier har hatt lyst til å skape. Noe av det jeg synes har vært mest trist, er de løgnaktige påstandene om at jeg verken vil ha Marit Arnstad eller Ola Borten Moe opp og fram, sier Navarsete. (©NTB)