maria_amelie.jpg

NRK tar selvkritikk i Maria Amelie-saken

Publisert: 11. mars 2011 kl 08.35
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

Kringkastingsrådet var torsdag samlet for å behandle en klage på NRKs dekningen av Maria Amelie-saken. I klagen hevdes det at saken fikk en skjev framstilling i NRK og i media generelt, og at journalistene gjorde sitt ytterste for at Maria Amelie skulle få bli i landet.

– For mye følelser

Nyhetsredaktør Stein Bjøntegård sier redaksjonen er stolt over mye av dekningen av saken, men legger til at NRK tar selvkritikk på flere områder. Til NRK sier Bjøntegård at følelsene til Maria Amelie fikk for mye oppmerksomhet og at redaksjonen ble for mye styrt av den politiske kampen.

– Vi forsømte oss ved å ikke være kritiske til kritikerne, sier nyhetsredaktøren.

For mye taletid

Noe av kritikken NRK fikk av medlemmene i Kringkastingsrådet var at redaksjonen ga Amelie og hennes støttespillere for mye taletid. Leder for samfunnsavdelingen i NRK, Kyrre Nakkim, sier redaksjonen brukte mange minutter på dem som forsvarte avgjørelsen om at Amelie måtte reise hjem.

– Men selv om vi bruker like mye tid på det, vil bildet av en gråtende kvinne gjøre et sterkere emosjonelt inntrykk på seerne enn det motsatte, for eksempel en statssekretær som bruker saklige virkemidler, sa

Saken fortsetter under annonsen