Annonse
anniken_huitfel.jpg

Raser mot Huitfeldt

Kulturministeren mangler kunnskap om kultur, og prioriterer idrett foran kulturlivet. Det er anklagene fra en rekke ledende kulturfolk i Norge. Forfatter Jon Ewo syntes nok var nok da han så Anniken Huitfeldt «juble» etter å ha flyttet flere penger fra kultur til idrett gjennom tippenøkkelen. Nå har han startet Facebook-gruppen «Kunstnerne avsetter kulturministeren», skriver Aftenposten.

– Jeg har hele tiden vurdert Huitfeldt som en minister som ikke har fagkunnskap om kultur, og som kun skraper i overflaten, sier Ewo til avisen.

Erik Hillestad, daglig leder for Kirkelig Kulturverksted, mener det foregår en «kannibalisering i kulturlivet».

– Tippenøkkelen er bare en av flere betente saker det siste halvåret som har ført til tillitsbrudd mellom kulturministeren og mange i kulturlivet. Det virker som om hun omgir seg med et team som bruker metoder som skaper mye uro, sier han.

Kulturforsker Georg Arnestad ved Høgskolen i Sogn og Fjordane sammenligner mottakelsen av Huitfeldt som kulturminister med den Valgerd Svarstad Haugland fikk i sin tid.

– Svarstad Haugland var også en erfaren politiker, men manglet fagkompetanse innenfor feltet hun skulle lede. Hun ble møtt med skepsis fra dag én, uten at det nødvendigvis betydde at hun var en dårlig kulturminister, kommenterer han.

Kulturministeren selv sier til Aftenposten at hun opplever å ha bred støtte i kulturlivet.

 

 

Annonse
Annonse