Annonse
147254_1276396.jpg

Rike ønsker seg IKKE geit

Øverst på årets ønskelister fra dem som har en årsinntekt på over 1 million kroner, står heller ikke «helsesjekk for et spedbarn» eller «myggnetting til en familie i flyktningleir,» skriver Vårt Land.

Mens 41 prosent av dem som har under 100.000 kroner i årsinntekt, ønsker seg julegavene som hjelper, er det bare 24 prosent av dem som tjener over millionen som gjør det samme, viser en undersøkelse fra Kirkens Nødhjelp.

En annen undersøkelse som er gjort av Plan Norge, viser at markedet for alternative julegaver har økt sterkt de siste årene. Så mange som hver tredje nordmann kommer til å legge slike gaver under treet i år.

– Folk som ikke har så mye penger, sitter litt nærmere virkeligheten. Materielle goder går ut over de enkle tingene som oppfinnsomhet, kreativitet, et godt måltid og tid med hverandre. Det er klart man ikke har tid til sånt når man har et stort hus, tre biler, to båter og to hytter, sier leder Jan Olav Ryfetten i stiftelsen Soria Moria. Stiftelsen jobber for bedre rammevilkår for samfunnsnyttige virksomheter.

Ryfetten presiserer at han setter saken «på spissen,» men mener uansett at tallene viser en trend han lenge har fryktet, og som få har turt å snakke om. (©NTB)

Annonse
Annonse