sangnes.jpg
– Jeg følte meg både treg og klønete mange, mange ganger, sier administrerende direktør Johannes Sangnes i Reitan Servicehandel.

Sjefene som lurte sine ansatte

Publisert: 10. juni 2011 kl 08.04
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

– Jeg var veldig skeptisk i starten og både gledet og gruet meg, sier Sangnes.

Han var med i TV 2s realityserie Undercover boss. Forklaringen medarbeiderne fikk på at det kom en ny kollega med et kamerateam på slep, var at det var en del av en serie om prøveansatte.

– Jeg har tidligere vært og besøkt mange av våre butikker, så jeg hadde faktisk mareritt for å bli gjenkjent under veis. Men så fort jeg begynte å jobbe, forsvant heldigvis skepsisen, sier Sangnes, som opererte under navnet Sigmund. Sminkører hadde også endret en del på utseendet hans.

Sangnes' underordnete trodde Sigmund var en vanlig mann som skulle teste et nytt yrke. Sigmund oppdaget på sin side fort at kollegene kunne jobben sin, mens han var langt mer klønete.

– Jeg følte meg både treg og klønete mange, mange ganger, innrømmer han. Blant annet fikk jeg passet mitt påskrevet av min medarbeider Gunn Kringsjå, ansatt hos Narvesen Hamar. Hun var sjefen min mens kameraene rullet og gikk. Det var skikkelig morsomt, men også ganske vanskelig og, ikke minst, interessant.

Snørr og tårer

Ti sjefer i Norges største bedrifter har denne våren skjult identiteten sin og arbeidet blant intetanende medarbeidere langt nede i organisasjonen. Siden ingen visste hvem de var, kunne de med egne øyne se hva som virkelig skjer i bedriften.

Saken fortsetter under annonsen

Det er ikke hver dag man opplever at sjefene i store bedrifter blir irettesatt av sine ansatte, men her skjedde nettopp det. Og helt lett for de involverte lederne var det ikke bestandig, ifølge prosjektlederen for programmet, Siv Aamot.

– Ut ifra tilbakemeldingene vi har fått, var det en tøff opptaksperiode for flere av dem, om ikke alle, men heldigvis gikk det bra til slutt, sier hun.

Erfaringene viser at Undercover boss førte til en positiv endring i samtlige bedrifter, visstnok både for sjefene selv og de ansatte.

– Vi opplevde snørr, tårer og ekte glede, og vi har til gangs fått bekreftet viktigheten av at vi alle blir sett i vår arbeidshverdag, sier Aamot.

Dette er et utdrag. Les hele saken i PDF-format.

 

 

Saken fortsetter under annonsen
factbox_146
søn 20.02.2022 23:47
Undercover boss